Çocuklara sinemayı sevdirmek, onların sinema konusunda algılarını genişletmek ve ekip çalışmasıyla kendi kısa film ya da reklam filmlerini çekmelerini sağlamak amacıyla hazırladığımız 8 – 16 yaş arası Çocuklar için Yaz Sinema Atölyesi, Tuva Sanat’ta başlıyor.
Çocuklara sinemayı sevdirmek, onların sinema konusunda algılarını genişletmek ve ekip çalışmasıyla kendi kısa film ya da reklam filmlerini çekmelerini sağlamak amacıyla hazırladığımız 9 – 16 yaş arası Çocuklar için Yaz Sinema Atölyesi Tuva Sanat’ta başlıyor.
Kutay Ucun moderatörlüğünde yapılacak Çocuklar için Yaz Sinema Atölyesi, çocuklara sinemayı sevdirerek onlara film yapım süreçlerine dair heyecan kazandırıp, bilgilendirmeyi ve atölye katılımcısı sıfatıyla ekip olarak çalışmalarını sağlayarak, ortaya kısa film ya da reklam filmi çıkarmalarını amaçlıyor.
Tuva Sanat Merkezi‘nde 27 Temmuz’da başlayıp 7 Ağustos’a kadar sürecek olan atölyede; sinema tarihi, film ve kamera, kurgu, senaryo, film çekimi, film izleme ve çözümleme gibi konular üzerinden bir yol haritası çizilerek, “Nasıl bir ürün çıkarılır?” sorunusun yanıtı birlikte aranarak, yapım süreci teoriden pratiğe doğru ilerlenerek deneyimlenecek.
Çocuklar için Yaz Sinema Atölyesi, Her Biri 3 saat Olmak Üzere Toplam 6 Dersten Oluşuyor
2 hafta süresince Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri ve 12.00 – 15.00 saatleri arasında devam edecek Atölyenin Programı ise şöyle:
1. Ders – 27 Temmuz 2015 Pazartesi
Sinemanın Doğuşu ve Sinema’nın Öncüleri
Sinemaya Eklemlenen Teknoloji ve Etkileri
2. Ders – 29 Temmuz 2015 Çarşamba
Prodüksiyon Görevlileri ve Bir Hikaye Kurmak
Film Senaryosu Nasıl Oluşturulur?
3. Ders – 31 Temmuz 2015 Cuma
Kamera, Kamerada Açılar, Profiller ve Planlar
Soundtrack, Sinemada Ses ve Oyunculuk
4. Ders – 3 Ağustos 2015 Pazartesi
Oyuncu Yönetimi ve Kısa Film Nedir?
Senaryo Atölyesi
5. Ders – 5 Ağustos 2015 Çarşamba
Kamera Atölyesi ve Çekim
6. Ders – 7 Ağustos 2015 Cuma
Film Okuma ve Eleştirisi/Çözüm
Kurgu
Eğitmen Kutay Ucun Hakkında
Kutay Ucun, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden “Kent Planlama ve Sinema Bağlamında Ütopik ve Distopik Filmler Üzerinden Kent Okumaları” adlı bitirme tezi ile mezun oldu. İki yıl boyunca Aydın Üniversitesi Çocuk Üniversitesi ve Üst-Zem Üstün Zekalılar yaz okullarında sinema öğretmenliği yapan Ucun, Marmara Üniversitesi’nde Sinema Yüksek Lisansı’na başladı. Şimdilerde ise Korku Sineması üzerine yüksek lisans tezini tamamlamak ile meşgul. Profesyonel anlamda özel bir okulda sinema eğitmenliği yapan Ucun, 2011’den bu yana gönüllü olarak Fil’m Hafızası sosyal sinema platformunun Genel Koordinatörlüğün
________________
Atölye katılım bedeli 250 TL olup, kontenjan sınırı vardır.